Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om endringer i foretakspensjonsloven og innskuddspensjonsloven

Ot.prp. nr. 32 (2006-2007), Innst. O. nr. 66 (2006-2007), beslutning. O. nr. 77 (2006-2007)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra FinansdepartementetSaken er behandlet i finanskomiteenInnstilling avgitt 24.05.2007Innst. O. nr. 66 (2006-2007)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Odelstinget har med vekslede flertall vedtatt enkelte endringer i foretakspensjonsloven og innskuddspensjonsloven. Vedtaket er i tråd med Regjeringens forslag. Endringene går i korthet blant annet ut på å presisere foretakspensjonsloven slik at uførepensjon fra foretakspensjonsordningen ikke kan utbetales når det utbetales rehabiliteringspenger fra folketrygden, og at en åpner for at alderspensjonen til uføre kan reguleres på tilsvarende vis som pensjoner under utbetaling reguleres. Videre åpnes det for at en foretakspensjonsordning, ved omdanning til en innskuddspensjonsordning, skal kunne videreføres for medlemmer som på omdanningstidspunktet er uføre eller sykemeldte. Det åpnes videre for at arbeidstakere som har annen pensjonsopptjening under permisjon, skal kunne meldes ut av pensjonsordningen. Det er også gjort en endring som har betydning for kravet til når premiefondet skal fordeles ved omorganiseringer i et foretak som har pensjonsordning etter foretakspensjonsloven.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2007

    Behandlet i Odelstinget: 29.05.2007

    Behandlet i Lagtinget: 07.06.2007