Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Lov om endringer i finansieringsvirksomhetsloven og enkelte andre lover (kredittforening som konsernspiss mv.)

Ot.prp. nr. 42 (2006-2007), Innst. O. nr. 67 (2006-2007), beslutning. O. nr. 80 (2006-2007)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra FinansdepartementetSaken er behandlet i finanskomiteenInnstilling avgitt 24.05.2007Innst. O. nr. 67 (2006-2007)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Odelstinget har enstemmig vedtatt endringer i finansieringsvirksomhetsloven og enkelte andre lover. Vedtaket er i tråd med Regjeringens forslag. Lovreglene legger til rette for at et kredittforetak organisert som forening kan omorganiseres slik at et kredittforetak som viderefører virksomheten blir datter av selve foreningen. Endringen åpner for at Landkreditt-konsernet kan omorganiseres, slik at Landkreditt Bank og et kredittforetak begge blir datterselskaper av foreningen Landkreditt. Det er også gjort en endring slik at administrerende direktør (daglig leder) ikke lenger kan være medlem av styret i et finansieringsforetak. Videre er det gjort endringer slik at personer som etter vedtak av Folkeregisteret har fått hemmelig adresse, ikke behøver å oppgi sin adresse ved oppretting og videreføring av kundeforhold i banker, samt et unntak fra bankers plikt til å registrere kunders faste adresse i slike tilfelle.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2007

    Behandlet i Odelstinget: 29.05.2007

    Behandlet i Lagtinget: 07.06.2007