Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i folketrygdloven, lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover (økt minste pensjonsnivå til enslige alderspensjonister og andre endringer)

Prop. 112 L (2015-2016), Innst. 379 L (2015-2016), Lovvedtak 105 (2015-2016)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Arbeids- og sosialdepartementetSaken er behandlet i arbeids- og sosialkomiteenInnstilling avgitt 03.06.2016Innst. 379 L (2015-2016)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har vedtatt endringer i folketrygdloven, lov om Statens pensjonskasse og enkelte andre lover. Endringene gjelder: - Økt minste pensjonsnivå til enslige alderspensjonister. - Økt grunnpensjon til gifte og samboende pensjonister med pensjon etter lov om avtalefestet pensjon for medlemmer av Statens pensjonskasse. - Innføring av krav om en minste tjenestetid på tre år i stilling med lavere aldersgrense enn et medlem av Statens pensjonskasse har hatt tidligere, før pensjonsrett for stillingen kan foreligge. - Innføring av ordning om at sykepleiere som gjør tjeneste på pensjonistvilkår ikke får avkortning i alderspensjon. - Utvidelse av perioden med dagpenger under etablering av virksomhet. - Enkelte opprettinger, presiseringer, oppdateringer og lovtekniske endringer i folketrygdloven, i lov om samordning av pensjons- og trygdeytelser, i lov om ligningsforvaltning og i lov om supplerende stønad.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 03.06.2016

    Behandlet andre gang i Stortinget 13.06.2016