Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i utlendingsloven (tilbakeholdelse og innbringelse m.m.)

Prop. 117 L (2017-2018), Innst. 72 L (2018-2019), Lovvedtak 12 (2018-2019)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Justis- og beredskapsdepartementetSaken er behandlet i kommunal- og forvaltningskomiteenInnstilling avgitt 27.11.2018Innst. 72 L (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i utlendingsloven (tilbakeholdelse og innbringelse m.m.). Endringene innebærer nye hjemler for tilbakeholdelse og innbringelse i inntil fire timer når en utlending stanses i alminnelig utlendingskontroll eller inn- eller utreisekontroll. Videre medfører endringene en ny hjemmel for pågripelse i inntil 24 timer i tilfeller hvor en utlending som stanses i innreisekontroll, mest sannsynlig vil bli nektet innreise og bortvist eller utvist. I tillegg innebærer endringene at det åpnes for å gi pålegg om meldeplikt og bestemt oppholdssted i slike situasjoner, dersom meldeplikt eller bestemt oppholdssted anses tilstrekkelig, eller en pågripelse vil være et uforholdsmessig tiltak. De nye reglene om pågripelse, meldeplikt og bestemt oppholdssted gjelder ikke asylsøkere. Det ble også vedtatt en presisering når det gjelder vedtaksmyndighet i saker om bortvisning.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 27.11.2018

    Behandlet andre gang i Stortinget 10.12.2018