Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i yrkestransportloven og lov om offentlige anskaffelser (forskrift om miljøkrav)

Prop. 129 L (2015-2016), Innst. 41 L (2016-2017), Lovvedtak 10-11 (2016-2017)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra SamferdselsdepartementetSaken er behandlet i transport- og kommunikasjonskomiteenInnstilling avgitt 08.11.2016Innst. 41 L (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i yrkestransportloven. Det ble vedtatt en ny § 11a som vil gi departementet hjemmel til å fastsette forskrift om energi- og miljøkrav ved kjøp av kjøretøy til veitransport. Den nye lovbestemmelsen vil åpne for at departementet i forskrift kan sette bestemte miljøkrav ved kjøp av kjøretøy for de transportører som har løyve etter yrkestransportloven, og som skal oppfylle offentlig tjenesteplikt. Miljøkravet vil gjelde for kjøretøy som benyttes til levering av den offentlige tjenesten. Stortinget vedtok samtidig en endring i anskaffelsesloven. Den nye lovbestemmelsen vil åpne for at departementet i forskrift kan sette bestemte miljøkrav til kjøretøy ved offentlige anskaffelser som omfattes av anskaffelsesloven.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 08.11.2016

    Behandlet andre gang i Stortinget 06.12.2016