Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i sosialtjenesteloven og arbeidsmiljøloven (statsforvalterens tilsynsvirksomhet, økonomisk stønad, forskriftshjemmel, m.m.)

Prop. 87 L (2021-2022), Innst. 375 L (2021-2022), Lovvedtak 102 (2021-2022)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Loven gjelder fra det tidspunktet som bestemmes i loven, eller som regjeringen bestemmer.

Lovforslag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementetSaken er behandlet i arbeids- og sosialkomiteenInnstilling avgitt 24.05.2022Innst. 375 L (2021-2022)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i sosialtjenesteloven og arbeidsmiljøloven med unntak av I § 18 tredje ledd. Følgende endringer er vedtatt: – Om Statsforvalterens tilsynsvirksomhet. – Det skal ikke tas hensyn til barnetrygd ved vurdering av søknad om økonomisk stønad. – Opphevelse av hjemmel til å gi forskrift om midlertidige bestemmelser om økonomisk stønad til selvstendig næringsdrivende og frilansere som mister inntekt som følge av utbrudd eller fare for utbrudd av allmennfarlig sykdom. - Tydeliggjøring av at bedriftshelsetjenestens rolle og oppgave er å bistå virksomhetene i å skape et trygt arbeidsmiljø som fremmer god arbeidshelse. - Justering i arbeidsmiljøloven § 14-9 syvende ledd om tre- og fireårsregelen ved midlertidig ansettelse, for å tydeliggjøre at ansettelser med hjemmel i § 14-9 andre ledd bokstav f, som er vedtatt opphevet, fortsatt inngår i beregningsgrunnlaget.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 24.05.2022

    Behandlet andre gang i Stortinget 13.06.2022