Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Ulv i norsk natur. Bestandsmål for ulv og ulvesone

Meld. St. 21 (2015-2016), Innst. 330 S (2015-2016)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Klima- og miljødepartementetSaken er behandlet i energi- og miljøkomiteenUtkast til innstilling er forelagt for næringskomiteen til uttalelseInnstilling avgitt 31.05.2016Innst. 330 S (2015-2016)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet regjeringens melding om Ulv i norsk natur, bestandsmål for ulv og ulvesone. Det ble vedtatt at område 2, 3 og 7 i dagens ulvesone skal tas ut, for øvrig skal ulvesonen videreføres som i dag. Videre ble det vedtatt at bestandsmålet for ulv i Norge skal være 4–6 ynglinger per år, hvorav 3 skal være helnorske ynglinger. Også ynglinger utenfor ulvesonen teller med. Ynglinger i grenserevir skal telle med på en faktor på 0,5. Det ble også vedtatt at regjeringen skal utrede mulige økonomiske ordninger for tap av eventuelle rettigheter eller belastninger innenfor ulvesonen, legge frem en sak hvor man vurderer mulige ordninger for midler til kommuner med ynglinger innenfor ulvesonen, vurdere å tillate lik jakttid i og utenfor ulvesonen, samt bestille en ny uavhengig utredning av den genetiske opprinnelsen til ulvestammen i Norge.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 31.05.2016

    Behandlet i Stortinget: 06.06.2016