Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kulturens kraft - Kulturpolitikk for framtida

Meld. St. 8 (2018-2019), Innst. 258 S (2018-2019)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra KulturdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 07.05.2019Innst. 258 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet kulturmeldingen. Hovedinnholdet i meldingen er en redegjørelse for ambisjoner, mål og særskilte innsatsområder i den fremtidige kulturpolitikken. Familie- og kulturkomiteen er positiv til hovedbudskapet i meldingen om at kunst og kultur er ytringer med samfiunnsbyggende kraft, og at et rikt og velfungerende kulturliv er en forutsetning for ytringsfrihet og demokrati. Komiteen slutter seg til kulturmeldingens overordnede og nasjonale kulturpolitiske mål om et fritt og uavhengig kulturliv. Målene vil bli konkretisert og fulgt opp i de årlige budsjettproposisjonene og i kommende stortingsmedlinger og strategidokumenter om avgrensete områder innenfor kulturpolitikken.Uenigheten mellom regjeringspartiene og opposisjonen gjelder bla. gaveforsterkningsordningen, som opposisjonen (Ap, SP, SV) vil avvikle. Sistnevnte vil også sette av 1 pst. av statsbudsjettet til kulturformål. Mindretallsforslagene som ble fremmet i saken ble ikke vedtatt.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 07.05.2019

    Behandlet i Stortinget: 14.05.2019