Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Handelsnæringen - når kunden alltid har nett

Meld. St. 9 (2018-2019), Innst. 239 S (2018-2019)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra Nærings- og fiskeridepartementetSaken er behandlet i næringskomiteenInnstilling avgitt 10.04.2019Innst. 239 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet en stortingsmelding fra regjeringen om handelsnæringen. Meldingen omhandler blant annet handelsnæringens betydning for norsk økonomi, viktige rammevilkår og prinsipper for regjeringen næringspolitikk. Det pekes på at næringen er inne i en brytningstid. Utvikling av ny teknologi, og at handelsnæringen tar teknologien i bruk, bidrar til at omstillingen skjer i et høyt tempo, og på mange områder samtidig. Mange av endringene drives blant annet frem av økt netthandel. Meldingen beskriver omstilling og nye forretningsmodeller i handelsnæringen. I meldingen redegjør regjeringen også for sentrale rammebetingelser for handel over landegrensene, og handelsnæringens klima- og miljøutfordringer. Ulike mindretallsforslag fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti fikk ikke flertall.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 10.04.2019

    Behandlet i Stortinget: 25.04.2019