Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer på bankbetalingstjenester og interbankgebyrer

Til orientering har Stortinget mottatt en lovgivningspakke fra Europakommisjonen (Kommisjonen) med forslag til rettsakter på banktjenesteområdet.

Det dreier seg om et nytt betalingstjenestedirektiv, som vil endre direktiver fra 2002, 2009 og 2013 og oppheve et direktiv fra 2007, samt et forslag til forordning på interbankgebyrer for kortbaserte betalingstransaksjoner. Begge forslagene er merket som EØS-relevante av Kommisjonen. 

I følge Kommisjonens pressemelding er formålet med forslagene å fremme det digitale indre marked ved å gjøre internetbetalinger sikrere og billigere for brukerne. De foreslåtte endringene i interbankgebyrer er ment å fjerne vesentlige hindringer mellom de nasjonale betalingsmarkedene og omsider føre til at disse gebyrene ikke lenger er så høye for bankkundene.

Forslagene skal nå godkjennes av Europaparlamentet og Rådet.

Fra norsk side er det Finansdepartementet som vil ha ansvaret for oppfølging av forslagene.

Rettsaktene er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.
 

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 01.08.2013 11:31

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: