Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Forlengelse av Fellesforetak for utvikling av en ny generasjon styringssystem for europeisk luftfart

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag til rådsforordning fra Europakommisjonen (Kommisjonen) om forlengelse fram til 2024 av et Fellesforetak for utvikling av en ny generasjon styringssystem for europeisk lufttrafikk (SESAR).

Forslaget endrer forordning 219/2007 som etablerte SESAR som et offentlig-privat partnerskap. 2007-forordningen ble innlemmet i EØS-avtalen i 2010. Det nye endringsforslaget er også merket som EØS-relevant fra Kommisjonens side.


Bakgrunnen for endringsforslaget er at 2007-forordningen tilsier at Fellesforetaket vil opphøre ved utgangen av 2016 siden EU-støtten er begrenset til den nåværende budsjettperioden for 2007-2013. Forordningen åpner samtidig for muligheten for forlengelse av Fellesforetakets aktiviteter skulle framdriften i den innledende utviklingsfasen støtte oppunder dette. Siden Kommisjonen ser det som nødvendig å fortsette forskning og innovasjon knyttet til styringssystemet for europeisk lufttrafikk utover 2016 foreslår den å forlenge Fellesforetakets aktiviteter fram til 2024 som en del av Horisont 2020.


Neste steg i prosessen er et rådsvedtak.


Fra norsk side er det Samferdselsdepartementet som vil ha ansvaret for oppfølging av forslaget.


Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 31.07.2013 14:17

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: