Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Økt samarbeid mellom offentlige arbeidsformidlinger

Til orientering har Stortinget mottatt et forslag til beslutning fra Europakommisjonen (Kommisjonen) om økt samarbeid mellom offentlige arbeidsformidlinger. Teksten er merket som EØS-relevant.

Forslaget har som mål å hjelpe de 26 millioner arbeidsløse i Europa ved å gjøre nasjonale arbeidsformidlinger mer effektive. Kommisjonens pressemelding understreket at arbeidsformidlingene spiller en vesentlig rolle i å hjelpe dem som nå står uten jobb i Europa, blant annet ved gjennomføring av ungdomsgarantien som er vedtatt av EUs ministerråd (gi unge en jobb eller praksisplass innen 4 måneder) og ved å gi råd til individuelle jobbsøkere mht. utdanning og jobbpraksis. Det er også viktig at offentlige arbeidsformidlinger utvikler et tettere samarbeid med utdanningsinstitusjoner og privat næringsliv for bedre å kunne matche jobbsøkers situasjon med arbeidsgivers behov. Tall viser at det fremdeles er et stort gap mht. sistnevnte, med 1.7 mill. jobber som står ledige i en periode med høy arbeidsløshet.

Forslaget fra Kommisjonen er ment å styrke nettverket som allerede eksisterer mellom offentlige arbeidsformidlinger og hjelpe disse å bli mer fleksible, moderne og kundeorienterte i en periode hvor behovet for økt sysselsetting i Europa er spesielt prekært. Et tettere samarbeid over landegrensene vil kunne bidra til økt fokus på arbeidsformidlingers resultater, relevante benchmarks og beste praksis, samtidig som det bør kunne øke mobiliteten i det europeiske arbeidsmarkedet.

Forslaget skal nå godkjennes av Europaparlamentet og Rådet.
 
Fra norsk side er det Arbeidsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.
 
Rettsakten er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 01.07.2013 13:47

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: