Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Nettbrett på Stortinget

Denne høsten blir alle stortingsrepresentantene utstyrt med nettbrett.

Ettersom enkelte stortingsrepresentanter allerede hadde anskaffet nettbrett på egenhånd, besluttet Stortinget høsten 2010 å vurdere bruk av dette på Stortinget. De representantene som hadde tatt i bruk nettbrett, hadde god nytte av disse, blant annet for å lese egne manus og notater når de holdt debattinnlegg.


Vinteren 2011 besluttet Stortingets presidentskap å anskaffe nettbrett til stortingsrepresentantene. Brettene blir tatt i bruk i høst.

Tilgjengelighet

– Den største nytten ved nettbrett er tilgjengelighet. Brettene er lette og mobile, og det vil være attraktivt for representantene å ta med disse når de er utenfor sitt arbeidssted ved Stortinget, sier seksjonsleder Frode Rein i IKT-seksjonen på Stortinget.

Han antar at representantene først og fremst vil benytte nettbrettene til å lese allerede produsert materiale.

PC

– De vil sannsynligvis fortsatt benytte PC når de produserer dokumenter, sier han.

Etter en anbudskonkurranse med grundig vurdering av ulike alternativer ble det besluttet å anskaffe Apple iPad 2 til stortingsrepresentantene.

Sist oppdatert: 12.10.2011 17:50
: