Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

NATOs generalsekretær til Stortinget

Anders Fogh Rasmussen, NATOs generalsekretær, kommer til Stortinget 8. mai. Her skal han i møte med stortingspresident Dag Terje Andersen og en rekke andre politikere.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Foto: NATO

– Det skal bli interessant å høre hvilke utfordringer som er aktuelle i NATO i dag. Dessuten ser jeg fram til å høre om hans inntrykk fra besøket i Bodø og hans syn på utviklingen i nordområdene, kommenterer stortingspresident Dag Terje Andersen.

NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen og NATOs råd som består av alle NATO-landenes ambassadører til NATO, er i Norge fra 6. til 8. mai. Fogh Rasmussen og NATOs råd er invitert av regjeringen, og invitasjonen er et ledd i satsingen for å bidra til økt forståelse for utviklingstrekk i nordområdene som også er viktige for NATO.

Fogh Rasmussen starter derfor sitt norgesbesøk i Bodø. 

Møter flere politikere

8. mai vil Fogh Rasmussen møte stortingspresident Dag Terje Andersen (A) og lederen for utenriks- og forsvarskomiteen, Ine M. Eriksen Søreide (H). Medlemmer av utenrikskomiteen, Snorre S. Valen (SV), Lars Peder Brekk (Sp) og Karin Woldseth (FrP) vil også delta.

Møtet med Fogh Rasmussen vil gi mulighet til å ta opp de sakene som er mest aktuelle i NATO i dag samt å få høre hans syn på de sikkerhetspolitiske utfordringer

alliansen står overfor.

Deltar på markering

Tidligere samme dag vil Fogh Rasmussen delta på frigjørings- og veterandagen på Akershus festning sammen med statsminister Jens Stoltenberg (A), Hans Majestet Kongen og visepresident Øyvind Korsberg (FrP).

Sist oppdatert: 07.05.2013 09:32
: