Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Situasjonen i Kosovo og Aserbajdsjan diskuteres i Strasbourg

Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) deltar i uke fire på årets første delsesjon i Strasbourg. På agendaen er blant annet situasjonen i Aserbajdsjan og Kosovo.

Europarådet.

Agendaen er variert, men spesielt situasjonen i Kosovo og Aserbajdsjan engasjerer delegasjonen. Kosovo er ikke medlem av Europarådet, men en rapport om situasjonen i landet og organisasjonens forhold til det skal debatteres tirsdag 22. januar.

Onsdag 23. januar står to rapporter relatert til Aserbajdsjan på agendaen. Den ene omhandler landets overholdelse av forpliktelsene som europarådsmedlem og den andre politiske fanger i landet.
 
Georgias president Mikheil Saakashvili besøker PACE, og Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland vil holde sin årlige redegjørelse for parlamentarikerne.

I tillegg skal forsamlingen diskutere den humanitære situasjonen i etterkant av Georgia-Russland-konflikten, institusjonelle utfordringer i medlemslandene som gjelder Den europeiske menneskerettighetsdomstolen og et forslag til en konvensjon om organtrafficking. Også trafficking av arbeidstakere, pressefrihet i Europa og likestilling mellom menn og kvinner står på agendaen, og engasjerer den norske delegasjonen.
 
Under januarsesjonen er den norske delegasjonen sponsor for utstillingen «Russian Visionaries. Into the light». Utstillingen er laget av Institute of Modern Russia og viser holdninger til dagens Russland gjennom tekst og fotografi.

Sist oppdatert: 17.01.2013 14:41
: