Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Visuell profil for grunnlovsjubileet 2014 lansert

Mandag 28. januar ble den offisielle logoen for grunnlovsjubileet i 2014 lansert i lagtingssalen av stortingspresident Dag Terje Andersen.

Arne Hjeltnes og Dag Terje Andersen under lanseringen av logoen.

Stortingspresidenten la vekt på at det er utviklet en inkluderende jubileumsidentitet, som inviterer alle til å bli med på feiringen.

– Det er første gang vi ved et grunnlovsjubileum får et selvstendig visuelt uttrykk. Vi håper det vil bidra til å skape debatt og deltakelse. Samtidig vil den visuelle profilen danne en positiv og tydelig ramme for jubileumsaktivitetene over hele landet, sa Dag Terje Andersen.

Han benyttet også anledning til å understreke betydningen av jubileet neste år.

– Grunnloven er Norges viktigste politiske dokument. Intet mindre.

Teksten fortsetter under bildet.

Jubileumsidentitet for grunnlovsjubileet

 Jubileumsidentiteten skal invitere til deltakelse og engasjement.

Barn og unge er hovedmålgruppe

Stortinget og Hovedkomiteen for Grunnlovens 200-årsjubileum ønsker å legge til rette for en bred debatt om hvilken rolle Grunnloven skal spille for fremtidens norske demokrati. Den visuelle profilen knytter seg derfor spesielt til å engasjere barn og unge, som er definert som hovedmålgruppen ved jubileet.

– Grunnloven må formidles på nytt til hver generasjon slik at de kan gi den mening på egne premisser, utdypet Andersen under presentasjonen.

Varmt og vennlig

Jubileumsidentiteten vil bli stilt til disposisjon for ikke-kommersiell bruk og forvaltes av Stortinget. Den vil bli tatt i bruk på grunnlovsjubileets nye nettsider som lanseres våren 2013. Dette vil være en viktig ressurs for jubileet, der blant annet profilprogrammet vil være tilgjengelig for enkel nedlastning.

– Symbolet er varmt, vennlig og folkelig. Det har et ungdommelig preg og er fremtidsrettet, kommenterte Monica Fossnes Peterson fra Norsk Designråd, som har vært ekstern rådgiver for Stortinget i prosessen.

Se film som viser jubileumsprofilen.

Jubileumsprogrammet

De fremmøtte fikk også en liten smakebit av jubileumsprogrammet i 2014, som tar utgangspunkt i de historiske merkedagene og arenaene i 1814.

– Vi er opptatt av at jubileet skal ha en tydelig historisk forankring. Det vil bidra til bidra til økt kunnskap om hvordan det moderne Norge og folkestyret har utviklet seg, poengterte stortingspresidenten.

Sist oppdatert: 28.01.2013 15:14
: