Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Eirik Sivertsen til arktisk konferanse i Arkhangelsk

Konferansen «Arctic-Territory of Dialogue» finner sted i Arkhangelsk 29.30. mars 2017, og er den største konferansen om Arktis i Russland. President Putin og vise-statsminister Rogozin er blant talerne på møtet som samler deltakere fra 14 land.

Eirik Sivertsen, leder for Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid. Foto: Stortinget.

Eirik Sivertsen, leder for Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid. Foto: Stortinget.

Temaet for årets konferanse er menneskene som bor i Arktis. Dette har vært et hovedtema for det arktiske parlamentarikersamarbeidet i mange år. Eirik Sivertsen (A), som er leder av stortingets arktiske delegasjon, ser frem til å delta i Arkhangelsk.

– Det er særlig to ting som gjør denne konferansen viktig, sier Eirik Sivertsen. Det første er at vi samler politiske ledere og forskere for å diskutere hvordan vi kan samarbeide for at menneskene som bor i Arktis kan leve gode liv. For det andre er det viktig at vi bruker anledninger som dette til å opprettholde dialogen med Russland om samarbeid i Arktis. Konflikter og uenigheter andre steder skal ikke få ødelegge det gode arktiske samarbeidet, sier Sivertsen.

Eirik Sivertsen representerer den internasjonale arktiske parlamentarikerkomiteen på konferansen i Arkhangelsk.

Sist oppdatert: 28.03.2017 12:05
: