Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Alltingspresidenten på offisielt besøk

Alltingspresident Steingrímur J. Sigfússon kommer på offisielt besøk til Norge i perioden tirsdag 15.–fredag 18. mai. Stortingspresident Tone W. Trøen er vert for besøket. 

Steingrímur J. Sigfússon. Foto: Magnus Fröderberg/norden.org/Wikimedia Commons.

Sigfússon følger også 17.-maifeiringen i Oslo på formiddagen og på Eidsvoll på ettermiddagen.

– Norge og Island har et tett og godt forhold. Det er flott å være vert for min kollega, som ble alltingspresident etter valget i fjor, sier stortingspresident Tone W. Trøen, som tar imot sin islandske kollega på ettermiddagen den 15. mai til møte på sitt kontor.

Etter møtet blir det offisiell signering av gjesteprotokollen i Eidsvollsgalleriet.

Island feirer sine første 100 år som selvstendig stat i år.

– Derfor er det ekstra hyggelig at Sigfússon kunne legge besøket til 17. mai, så han får følge vår årlige feiring av nasjonaldagen her i Norge, sier Tone W. Trøen.

I tillegg til å være med på feiringen av nasjonaldagen, skal alltingspresidenten til audiens på Slottet. Han skal ha møter med utenriks- og forsvarskomiteen, statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, som også er nordisk samarbeidsminister.

Les mer om alltingspresident Steingrímur J. Sigfússon på Alltingets nettsider.

Sist oppdatert: 15.05.2018 09:49
: