Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Republikken Koreas president besøker Stortinget

I forbindelse med statsbesøket 12. og 13. juni kommer Republikken Koreas president Hans Eksellense herr Moon Jae-in til Stortinget onsdag 12. juni. Statsbesøket markerer 60-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Norge og Sør-Korea.

Republikken Koreas president Moon Jae-in. Foto: Korea.net / Korean Culture and Information Service (Jeon Han).

Republikken Koreas president Moon Jae-in. Foto: Korea.net / Korean Culture and Information Service (Jeon Han)

– Republikken Korea er en av Norges viktigste samarbeidspartnere i Asia. Våre land deler sentrale verdier knyttet til demokrati og rettsstat samt en internasjonal verdensorden basert på folkeretten, sier stortingspresident Tone W. Trøen, som tar imot presidenten på Løvebakken 12. juni.

Besøket på Stortinget er en del av programmet under statsbesøket til Norge. Under statsbesøk legges det som regel inn et møte med stortingspresidenten.

Republikken Korea er Norges nest største handelspartner i Asia og et viktig samarbeidsland for norsk næringsliv.

Det er Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja som har invitert Republikken Koreas president Hans Eksellense herr Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook på statsbesøk til Norge.

Sist oppdatert: 05.06.2019 08:34
: