Hovedinnhold
20 mar
31 des
Foredrag/Seminar/Konferanse
<p>Paul Steenstrup og hans vannsøylemaskin til gruvepumping.<br />Tegning: Riksarkivet</p>

Paul Steenstrup og hans vannsøylemaskin til gruvepumping.
Tegning: Riksarkivet

1814 Steenstrup: Eidsvollsmann og industrigründer

Norsk Bergverksmuseum inviterer til utstilling og foredrag om Kongsbergs eidsvollsmann Paul Steenstrup (1772–1864), bergmester og bestyrer av Kongsberg jernverk og våpenfabrikk.

Utstillingens hovedtema er teknologi og industri under tidlig industrialisering. Den berører dessuten Grunnloven og Riksforsamlingen på Eidsvoll. Kongsberg Våpenfabrikk ble på initiativ av Steenstrup grunnlagt samme år som Norge fikk sin grunnlov. Steenstrup som var dansk godseiersønn, ble utdannet ved universitetet i København og Bergseminaret på Kongsberg. Han var en ivrig industrialist og nyskapende teknolog under en tidlig fase i industrialiseringen. Utstillingen presenterer reproduksjoner av Steenstrups tallrike, vakre tegninger av maskiner og tekniske anlegg.

Utstillingen står fra 20. mars til 31. desember, og åpner for publikum 25. mars. I tilknytning til åpningen holder Bergverksmuseets historiker Bjørn Ivar Berg foredraget «Paul Steenstrup: Visjonær teknolog og førindustriell industrigründer», 25. mars kl. 18.14.

Lenke til mer informasjon om arrangementet

Sist oppdatert: 20.01.2014 08:27

Del hendelsen

Skriv ut

Informasjon

Dato:
20. mars–31. desember 2014
Tid:
6:14 PM
Sted:
Hyttegata 3, 3616 Kongsberg
Arrangør:
Norsk Bergverksmuseum
Til topp