Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Dokument 8:9 S (2018-2019), Innst. 208 S (2018-2019)

  • Forslag nr. 3 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en plan for hvordan omfordeling av kvoter fra trålflåten til kystflåten kan prioritere gruppe II, båter under 11 meter som er i merkeregisteret, slik at disse får minst 50 pst. andel av omfordelte kvoter.

    Forslag nr. 4 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre at tilbudsplikt for de kvoter som er omfattet av dette omgjøres til leveringsplikt inntil torsketrålkonsesjonene eventuelt er avviklet.

    Forslag nr. 5 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre at bearbeidingsplikt for de kvoter som er omfattet av dette opprettholdes inntil torsketrålkonsesjonene eventuelt er avviklet.

    Forslag nr. 6 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med en sak om hvordan fiskeflåten kan sikre stabil leveranse til fiskemottakene langs kysten slik at helårsdrift er mulig, blant annet gjennom periodisering av kvoter.

    Forslag nr. 7 fra Pollestad, Geir på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen om å håndheve pliktsystemet for å sikre at disse trålerne faktisk leverer fisk til lokalsamfunnene i tråd med intensjonen i pliktsystemet. Alternativet vil være, om dette ikke skjer innen to år, at kvoter tilbakeføres fra disse selskapene til kystflåten.