Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

  • Forslag nr. 1 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen, i forbindelse med forslaget til statsbudsjett for 2020, fremme forslag om en opptrappingsplan for å gi økt fradrag for fagforeningskontingent.

    Forslag nr. 2 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen ta initiativ til et klimaforlik mellom partiene på Stortinget, med hensikt å samles om tiltak og virkemidler som reduserer de norske utslippene av klimagasser i tråd med Norges forsterkede mål om kutt i utslipp av klimagasser innen 2030.

    Forslag nr. 3 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen umiddelbart følge opp rovviltnemdenes vedtak om å gi lisensfelling på ulvene i Mangen- og Hobølreviret slik at fellingen kan skje i inneværende lisensfellingsperiode. Lisensfellingsperioden forlenges hvis det er nødvendig slik at de nevnte ulveflokkene blir tatt ut.

    Forslag nr. 4 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen legge fram forslag til lovfesting av Stortingets gjeldende bestandsmål for gaupe, jerv, bjørn og ulv.

    Forslag nr. 5 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sluttføre forhandlingene med NHO om en forpliktende miljøavtale om et CO2-fond for næringstransport slik at forslaget kan realitetsbehandles i forbindelse med statsbudsjettet for 2020 og fondet kan være i virksomhet fra 1. januar 2020.

    Forslag nr. 6 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen stille behandlingen av konsesjonssøknaden fra NorthConnect i bero.

    Forslag nr. 7 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen legge fram forslag som sikrer at dugnadsdeltakere ved kommersielle arrangement i kultur- og idrettssektoren kan motta naturalytelser for inntil 10 000 kroner per år uten at det utløser skatteplikt for den frivillige eller rapporteringsplikt for arrangøren.

    Forslag nr. 8 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen etablere permanent redningshelikopterberedskap i Troms med base på Bardufoss.

    Forslag nr. 9 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen instruere Politidirektoratet til å stanse all nedbemanning og kutt i ressursene til lensmannskontorene inntil konsekvensene av politireformen er evaluert.

    Forslag nr. 10 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen instruere helseforetakene i å stoppe sentraliseringen av ambulansetilbud.

    Forslag nr. 11 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen legge frem en sak om en plan for fordeling av statlige arbeidsplasser i hele landet, i tråd med en ambisjon om at 5 000 arbeidsplasser skal vedtas flyttet ut av Oslo i løpet av perioden 2019-2025. Minimum halvdelen av arbeidsplassene skal legges til små og mellomstore kommuner. Ny statlig virksomhet skal som hovedregel etableres utenfor Oslo, med samme fordeling mellom små, mellomstore og store kommuner som for utflytning.

    Forslag nr. 12 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2019 foreslå å reversere de nylig innførte endringene i beskatningen av naturalytelser og ev. i forbindelse med statsbudsjettet 2020 komme tilbake med mer gjennomarbeidede forslag som ikke innebærer urimelige belastninger for enkeltgrupper og lavtlønte eller øker den byråkratiske belastningen for bedriftene.

    Forslag nr. 13 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at bompengeandelen ikke øker ytterligere i denne stortingsperioden.

    Forslag nr. 14 fra Arnstad, Marit på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake med en gjennomgang av de geografiske og sosiale konsekvensene av avgiftsøkningene og skattekuttene gjort i perioden fra 2013-2019.

    Forslag nr. 15 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen bruke engangsutbetaling av ekstraordinær bostøtte for å avhjelpe situasjonen for de som rammes hardest av den kraftige økningen i strømprisene denne vinteren, og komme tilbake til Stortinget med forslag om nødvendig tilleggsbevilgning.