Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

  • Forslag nr. 1 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen gjennomføre en maktutredning med særlig vekt på strukturer og maktbalansen i arbeidslivet.

    Forslag nr. 2 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen, i forbindelse med innføringen av årlig forpliktende budsjett for utslipp av klimagasser som del av det ordinære statsbudsjettet, legge til rette for at embetsverket kan svare på spørsmål om klimaeffekt fra partigruppene på Stortinget og at det tilbys beregninger av fordelingseffekten av partienes klimapolitikk.

    Forslag nr. 3 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen igangsette en prosess for å avholde rådgivende folkeavstemninger i Vestland, Innlandet og Vestfold og Telemark fylker om hvorvidt man skal dele opp fylkene igjen slik fylkesstrukturen var før 01.01.2020. Der flertallet i et av de gamle fylkene ønsker det skal regjeringen sette i gang en prosess for oppløsning.

    Forslag nr. 4 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen igangsette en prosess for å avholde rådgivende folkeavstemning innenfor rammene av de gamle kommunegrensene til tidligere Søgne kommune, Haram kommune, Verran kommune, Flora kommune og Vågsøy kommune om hvorvidt man skal gå tilbake til kommunestrukturen som eksisterte før kommunesammenslåingen som tredde i kraft 01.01.2020. Der flertallet ønsker det skal regjeringen sette i gang en prosess for oppløsning.

    Forslag nr. 5 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber presidentskapet snarest komme tilbake til Stortinget med et forslag til innføring av registreringsplikt for statsråder og statssekretærer om oppdragsgivere og oppdrag de har hatt de to siste årene før tiltredelse, dersom vedkommende har arbeidet med å fremme politiske eller næringsmessige interesser i denne perioden.

    Forslag nr. 6 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen umiddelbart, innen utløpet av oktober, legge frem forslag om midlertidig styrking av bostøtten og sosialhjelpen for å sikre at folk med dårlig råd har penger til å betale de høye strømregningene som er på vei.

    Forslag nr. 7 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen snarest komme til Stortinget med forslag om opprettelse av en ordning der personer med lav inntekt og høye utgifter kan søke om dekning av oppvarmingskostnader.

    Forslag nr. 8 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen legge fram en melding for Stortinget om levekår i byer, der anbefalinger gitt av Jenssen-utvalget blir fulgt opp.

    Forslag nr. 9 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen legge frem en sak for Stortinget med forslag til sanksjoner som skal slå ned på trakassering i fiskeriene.

    Forslag nr. 10 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringa behalda Andøya flystasjon som base for dei maritime overvåkingsflya våre.

    Forslag nr. 11 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen følge opp EU-kommisjonens initiativ til en multilateral forpliktelse om ikke å tillate videre utvinning av fossile energiressurser i Arktis eller tilliggende regioner, og til ikke å kjøpe slike produkter om de likevel produseres.

    Forslag nr. 12 fra Lysbakken, Audun på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag til Stortinget seinest i løpet av våren 2022 om hvordan straffeloven kan endres med sikte på at voldtekt blir definert som seksuell omgang uten oppriktig samtykke, og i tråd med internasjonale konvensjoner.

    Forslag nr. 13 fra Asheim, Henrik på vegner av Høyre


    Stortinget ber regjeringen raskt, og før tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet fremmes, om å foreslå midlertidig økning i bostøtten og sosialhjelpen for å hjelpe husstander med dårlig råd i forbindelse med de høye strømprisene.

    Forslag nr. 14 fra Asheim, Henrik på vegner av Høyre


    Stortinget ber regjeringen legge den varslede nye klimaplanen frem for Stortinget senest ved utgangen av februar 2022.

    Forslag nr. 15 fra Asheim, Henrik på vegner av Høyre


    Stortinget ber regjeringen evaluere effektene av nøytral merverdiavgift i helseforetakene og legge denne frem for Stortinget før det gjøres eventuelle endringer i ordningen.

    Forslag nr. 16 fra Listhaug, Sylvi på vegner av Fremskrittspartiet


    I statsbudsjettet 2021 gjøres følgende endring:

    Veibruksavgift på drivstoff (kap. 5538 post 70, 71 og 72) § 1, bokstav a og b, skal lyde:

    Fra 1. november 2021 skal det i henhold til lov 19. mai 1933 nr. 11 om særavgifter betales veibruksavgift til statskassen ved innførsel og innenlandsk produksjon av følgende drivstoff:

    a) bensin per liter
    1. svovelfri bensin (under 10ppm svovel): kr 2,01,
    2. lavsvovlet bensin (under 50ppm svovel): kr 2,05
    3. annen bensin: kr 2,05

    b) mineralolje til fremdrift av motorvogn (autodiesel) per liter
    1. svovelfri mineralolje (under 10 ppm svovel): kr 0,58
    2. lavsvovlet mineralolje (under 50 ppm svovel): kr 0,64
    3. annen mineralolje: kr 0,64

    Forslag nr. 17 fra Listhaug, Sylvi på vegner av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen avslå alle anmodninger om bistand for å komme til Norge fra personer som har tilsluttet seg Islamsk stat (IS). Det kan gjøres unntak for barn, forutsatt av at foreldrene ikke blir hentet til Norge.

    Forslag nr. 18 fra Listhaug, Sylvi på vegner av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen foreta en fullverdig utredning om Ullevål sykehus som utbyggingsalternativ til Gaustad.

    Forslag nr. 19 fra Listhaug, Sylvi på vegner av Fremskrittspartiet


    I statsbudsjettet for 2021 er det bevilget 15 millioner kroner til oppgradering og etablering av operasjonsstuer ved Klinikk Alta. Stortinget ber regjeringen sørge for at det etableres en fremtidsrettet 'ultraren' operasjonsstue med en renhetsgrad i lufta på 10 CFU/m3 ved Klinikk Alta.

    Forslag nr. 20 fra Listhaug, Sylvi på vegner av Fremskrittspartiet


    I statsbudsjettet for 2021 gjøres følgende endring:

    § 1. Fra 1. november 2021 skal det i henhold til lov 19. mai 1933 nr. 11 om særavgifter betales avgift til statskassen med 0 øre per kWh på elektrisk kraft som leveres til private husstander her i landet.

    I stortingsvedtak om merverdiavgift for 2021 gjøres følgende endring:

    Ny § 6

    Fra 1. november 2021 svares ikke merverdiavgift på elektrisk kraft som leveres til private husstander her i landet.

    Forslag nr. 21 fra Listhaug, Sylvi på vegner av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake til Stortinget med konkrete forslag til redusert elavgift og mva. for 2022 senest i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet for 2022.

    Forslag nr. 22 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen legge frem en tiltakspakke for å senke strømregningene og strømforbruket i norske husholdninger. Pakken skal inkludere økt bostøtte, sterk økning i støtten til energieffektiviseringstiltak som etterisolering av boliger, og sterk økning i støtten til etablering av lokal energiproduksjon som solceller. Tiltakene skal være tilgjengelige for husholdninger med lav inntekt. I tiltakspakken må det også være sterke insentiver til energisparingstiltak som kan senke strømregningen for folk som leier bolig.

    Forslag nr. 23 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen utrede et toprissystem på strøm med mål om et mer rettferdig strømmarked som skiller mellom vanlig forbruk og luksusforbruk.

    Forslag nr. 24 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen legge frem en grønn skattereform som gjør det enklere å leve miljøvennlig i hverdagen.

    Forslag nr. 25 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen innføre en klimaprosent der Norge bidrar med minst 1 prosent av BNP hvert år til klimatiltak i utviklingsland.

    Forslag nr. 26 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen øke målet for innenlands utslippskutt til 80 prosent og melde inn dette som norsk forpliktelse under parisavtalen til klimatoppmøtet i Glasgow, for å sikre at Norge har en forpliktelse som står i forhold til våre historiske utslipp og vårt ansvar som oljeproduserende land.

    Forslag nr. 27 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2022 om å kutte prisen på tog- og kollektivbilletter med minst 20 prosent.

    Forslag nr. 28 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen innen utgangen av januar 2022 komme tilbake til Stortinget med et forslag til styrket nattog-tilbud mellom de store byene i Norge og til utlandet.

    Forslag nr. 29 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen stanse videre planlegging av Hordfast, del av ferjefri E39, og omprioritere midler til et hyppigere, utslippsfritt ferjetilbud mellom Os og Stord/Tysnes samt trafikksikkerhetstiltak langs eksisterende E39.

    Forslag nr. 30 fra Berg, Lan Marie Nguyen på vegner av Miljøpartiet De Grønne


    Stortinget ber regjeringen legge fram en samlet analyse av klima- og naturrisiko, inkludert naturregnskap, for alle store samferdselsprosjekter i NTP 2022-2033.