Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fra stortingsrepresentantene Erna Solberg, Jan Tore Sanner og Olemic Thommessen om å likestille bestemmelser om trygderettigheter ved svangerskap, fødsel og barneomsorg for selvstendig næringsdrivende med reglene som gjelder for andre arbeidstakere

Dokument nr. 8:113 (2005-2006), Innst. S. nr. 41 (2006-2007)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Forslag frå Erna Solberg, Jan Tore Sanner, Olemic ThommessenSaka er behandla i arbeids- og sosialkomiteenForslag fra (H)Tilråding levert 16.11.2006Innst. S. nr. 41 (2006-2007)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra Høyre om å likestille bestemmelser om trygderettigheter selvstendig næringsdrivende med reglene som gjelder for andre arbeidstakere ved svangerskap, fødsel og barneomsorg. Flertallet i komiteen bestående av regjeringspartiene viser til at: - Regjeringen i henhold til Soria Moria-erklæringen vil sikre gründere og etablerer gode sosiale ordninger, blant annet ved å se på vilkårene for selvstendig næringsdrivende til å kombinere yrkeskarriere med småbarnsomsorg. - Regjeringen vil med bakgrunn i Soria Moria-erklæringen og tidligere stortingsvedtak arbeide videre med sikte på å bedre trygderettighetene for selvstendig næringsdrivende. Innstillingen ble vedlagt protokollen.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 16.11.2006

    Behandla i Stortinget: 08.12.2006