Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Særskilt melding til Stortinget fra Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste (EOS-utvalget) om utvalgets undersøkelse av påstander om politisk overvåking og PSTs bruk av Christian Høibø som kilde

Dokument 7:2 (2013-2014), Innst. 229 S (2013-2014)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Dokument frå Interne styrer og utvalgSaka er behandla i kontroll- og konstitusjonskomiteenTilråding levert 03.06.2014Innst. 229 S (2013-2014)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har behandlet særskilt melding fra EOS-utvalget om påstander om politisk overvåking og PSTs bruk av Christian Høibø som kilde. Tjenestens bruk av menneskelige kilder som innhentingsmetode ble også undersøkt, og hvorvidt PST har innhentet eller lagret lister over medlemmer i Internasjonale Sosialister. Utvalget finner det lite sannsynlig at PST har behandlet slike medlemslister, men har ikke kunnet avkrefte det. Komiteen sier i innstillingen at PST bør utvikle bedre rutiner for dokumentering av muntlighet mellom kilde og kildefører. Komiteen ber også om at PST utvikler et regelverk som trekker opp grensene for ulike innhentingsmetoder. Stortinget har vedtatt at meldingen vedlegges protokollen.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 03.06.2014

    Behandla i Stortinget: 11.06.2014