Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringar i lov om avleveringsplikt for allment tilgjengelege dokument (innsamling av digitale dokument m.m.)

Prop. 106 L (2014-2015), Innst. 286 L (2014-2015), Lovvedtak 88 (2014-2015)

Status: Lovsaka er ferdigbehandla og sanksjonert i statsråd. Opplysningar om ikrafttreding finn du nedst i høgre kolonne.

Lovforslag frå KulturdepartementetSaka er behandla i familie- og kulturkomiteenTilråding levert 26.05.2015Innst. 286 L (2014-2015)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har vedtatt endringer i pliktavleveringslova. Pliktavlevering er et lovpålagt krav til alle utgivere, trykkerier, produsenter og importører av dokument om å levere fra seg eksemplarer av alt materiale som er gjort tilgjengelig for allmennheten, til Nasjonalbiblioteket til bevaring og bruk som kildemateriale for forskning og dokumentasjon. Formålet med revisjonen er å klargjøre plikten til å avlevere allment tilgjengelige dokument uten hensyn til hvilket medium dokumentene er gjort tilgjengelig i. Både fysisk og digitalt materiale er avleveringspliktig og skal behandles likt, så langt det er formålstjenelig. Utgiver eller produsent blir pålagt å avlevere det digitale grunnlagsmaterialet for doumentet, i tillegg til utgivelsesmediet. Lovendringen innebærer også blant annet at Nasjonalbiblioteket gis hjemmel til automatisert innsamling av digitale, internettbaserte dokument.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaka er ferdigbehandla

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 26.05.2015

    Behandla andre gang i Stortinget 15.06.2015