Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Riksrevisjonens undersøkelse av ressursutnyttelse og kvalitet i helsetjenesten etter innføringen av samhandlingsreformen

Dokument 3:5 (2015-2016), Innst. 374 S (2015-2016)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Dokument frå RiksrevisjonenSaka er behandla i kontroll- og konstitusjonskomiteenTilråding levert 02.06.2016Innst. 374 S (2015-2016)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen kontroll- og konstitusjonskomiteens innstilling om Riksrevisjonens undersøkelse av ressursutnyttelse og kvalitet i helsetjenesten etter innføringen av samhandlingsreformen. Riksrevisjonens undersøkelse viste at sentrale forutsetninger for å nå målene om bedre kvalitet på helsetjenestene ikke er på plass. Undersøkelsen viste blant annet at samarbeidet og informasjonsutvekslingen mellom sykehusene og kommunene bør bedres. Komiteen viste til at om lag 60 prosent av kommunene hadde etablert flere korttidsplasser etter innføringen av reformen, men merket seg samtidig at ca 90 prosent av kommunene i liten eller svært liten grad hadde opprettet flere langtidsplasser. Komiteen viste til at departementet har gitt Forskningsrådet i oppdrag å gjennomføre en forskningsbasert evaluering av samhandlingsreformen, kalt EVASAM, og så frem til denne oppfølgingen.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 02.06.2016

    Behandla i Stortinget: 06.06.2016