Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Lov om informasjonstilgang mv. for utvalget for ekstern gransking av saken knyttet til feilaktig praktisering av adgangen til å motta sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger ved opphold i et annet EØS-land

Prop. 27 L (2019-2020), Innst. 90 L (2019-2020), Lovvedtak 23 (2019-2020)

Status: Lovsaka er ferdigbehandla og sanksjonert i statsråd. Lova gjeld frå det tidspunktet som blir bestemt i lova, eller som regjeringa bestemmer.

Lovforslag frå Arbeids- og sosialdepartementetSaka er behandla i arbeids- og sosialkomiteenTilråding levert 05.12.2019Innst. 90 L (2019-2020)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har vedtatt en ny lov om informasjonstilgang mv. for utvalget for ekstern gransking av saken knyttet til feilaktig praktisering av adgangen til å motta sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger ved opphold i et annet EØS-land. Bakgrunnen for loven er at det er nedsatte et ekspertutvalg som skal gjennomgå saker knyttet til regelverket som gjennomfører trygdeforordningen, og som er håndtert av Arbeids- og velferdsetaten, Trygderetten, og i noen tilfeller, så langt det ikke utfordrer deres uavhengighet, av påtalemyndigheten og domstolene. Hensikten er å få gjennomført en grundig og fullstendig gjennomgang av saken, med sikte på å avdekke hvordan feilen har kunnet skje og pågå over så lang tid. Utvalget har frist frem til 1. juni 2020.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 05.12.2019

    Behandla andre gang i Stortinget 17.12.2019