Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i arbeidsmiljøloven (lovens anvendelse for yrkesdykking og losing)

Prop. 68 L (2020-2021), Innst. 282 L (2020-2021), Lovvedtak 83 (2020-2021)

Status: Lovsaka er ferdigbehandla og sanksjonert i statsråd. Opplysningar om ikrafttreding finn du nedst i høgre kolonne.

Lovforslag frå Arbeids- og sosialdepartementetSaka er behandla i arbeids- og sosialkomiteenTilråding levert 09.03.2021Innst. 282 L (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i arbeidsmiljølovens virkeområde som nå angir utrykkelig at yrkesdykking og losvirksomhet skal være omfattet av arbeidsmiljøloven. Når det gjelder dykking fra skip, vil dette innebære samme løsning som har vært gjeldende siden 1993 for petroleumsvirksomheten, arbeidsmiljøloven gjelder for dykkerne (der med Petroleumstilsynet som arbeidsmiljømyndighet), mens sjøfartslovgivningen (med Sjøfartsdirektoratet som tilsynsetat) regulerer skipet og mannskapet for øvrig. Kamskjelldykking og lignende fangstvirksomhet som foregår ved dykking er nå også underlagt arbeidsmiljølovens regler. Tre anmodningsvedtak ble vedtatt som bl.a gikk på : Arbeidstilsynets oppfølging av lovendringen, Dialog med partene i arbeidslivet for å evaluere virkningene av endringen. Vurdere innføring av en forskrift med krav til arbeids- og hviletid for selvstendige næringsdrivende og oppdragstakere som driver yrkesdykking fra skip i virksomhet.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 09.03.2021

    Behandla andre gang i Stortinget 08.04.2021