Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i statsborgerloven og integreringsloven (endring i kravene til oppholdstid mv.)

Prop. 130 L (2020-2021), Innst. 579 L (2020-2021), Lovvedtak 135 (2020-2021)

Status: Stortinget har ferdigbehandla lovsaka. Lovavgjerdene er sende til statsråd for sanksjonering. Lova gjeld frå det tidspunktet som blir bestemt i lova, eller som regjeringa bestemmer.

Lovforslag frå KunnskapsdepartementetSaka er behandla i kommunal- og forvaltningskomiteenTilråding levert 25.05.2021Innst. 579 L (2020-2021)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har vedtatt endringer i statsborgerloven og integreringsloven (endring i kravene til oppholdstid mv.), Endringene i statsborgerloven innebærer at kravet til oppholdstid heves fra syv til åtte år ved søknad om statsborgerskap etter hovedregelen i § 7 første ledd bokstav e. Det innføres en unntaksbestemmelse for anerkjente flyktninger slik at kravet etter gjeldende rett om syv års oppholdstid videreføres. Det innføres også en unntaksbestemmelse i statsborgerloven med kortere krav til oppholdstid for søkere med tilstrekkelig inntekt. For disse søkerne skal det stilles et krav om seks års opphold i Norge i løpet av de siste ti årene med oppholdstillatelser av minst ett års varighet. Endringene i integreringsloven gjelder omfanget av antall timer opplæring i norsk og samfunnskunnskap. Stortinget har også behandlet et representantforslag om en bærekraftig politikk for innvilgelse av nye statsborgerskap. Forslagene ble ikke vedtatt.

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 25.05.2021

    Behandla andre gang i Stortinget 04.06.2021