Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i arbeidsmiljøloven m.m. (inn- og utleie fra bemanningsforetak)

Prop. 131 L (2021-2022), Innst. 108 L (2022-2023), Lovvedtak 27 (2022-2023)

Status: Lovsaka er ferdigbehandla og sanksjonert i statsråd. Opplysningar om ikrafttreding finn du nedst i høgre kolonne.

Lovforslag frå Arbeids- og inkluderingsdepartementetSaka er behandla i arbeids- og sosialkomiteenTilråding levert 05.12.2022Innst. 108 L (2022-2023)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har vedtatt endringer i regelverket for inn- og utleie fra bemanningsforetak som innebærer innstramminger ved at adgangen til innleie «når arbeidet er av midlertidig karakter» oppheves. Rett til fast ansettelse styrkes, og gjelder nå ved all innleie fra bemanningsforetak og inntrer når arbeidstaker har vært sammenhengende innleid i mer enn tre år. Grensen mellom innleie og entreprise tydeliggjøres. Det fastsettes forskrift om et geografisk avgrenset forbud mot innleie fra bemanningsforetak for byggenæringen. Det presiseres at Arbeidstilsynet kan føre tilsyn med overholdelsen av reglene. En forskriftshjemmel åpner for en avgrenset unntaksadgang innenfor enkelte områder og en godkjenningsordning for bemanningsforetak reguleres i forskrift. Hjemmelsgrunnlag for å fastsette godkjenningsordningen tydeliggjøres. Arbeidstilsynet får myndighet til å føre tilsyn med overholdelsen av reglene, herunder å benytte overtredelsesgebyr som reaksjonsmiddel.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaka er ferdigbehandla

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 05.12.2022

    Behandla andre gang i Stortinget 16.12.2022