Munnleg spørsmål fra Kristoffer Robin Haug (MDG) til statsministeren

Om statsministeren vil komme klimastreikerne i møte på deres tre hovedkrav, med henvisning til at 40 000 norske skoleelever over hele landet streiket for klimaet forrige fredag

Datert: 27.03.2019
Svart på: 27.03.2019 av statsminister Erna Solberg

Kristoffer Robin Haug (MDG)

Spørsmål

Kristoffer Robin Haug (MDG): Som vi kjenner til, streiket 40 000 norske skoleelever over hele landet for klimaet forrige fredag. De Grønne støtter klimastreikernes krav, og vi har allerede en politikk som langt på vei oppfyller dem:

Vi er stolte over å ha flyttet denne debatten i Norge, over at det nå er stuerent å foreslå en avvikling av oljenæringen – spesielt etter at Riksrevisjonen har avdekket alvorlige forhold i oljevirksomheten i nordområdene.

De Grønne blir inspirert av klimastreiken. Vi er det eneste partiet på Stortinget som er i nærheten av å innfri klimastreikernes krav i dag. Vi ser at andre partier nå skrur opp klimapolitikken sin, og vi oppfordrer alle andre partier på Stortinget til å gjøre det samme. Selv våre planer om et reelt grønt skifte, en grønn ny deal, brer seg.

Statsministeren har snakket mye om regjeringens eksisterende politikk, men lite om konkrete svar på klimastreikernes krav. Jeg spør derfor helt konkret: Vil statsministeren komme klimastreikerne i møte på deres tre hovedkrav?


Les heile debatten