Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i reglement om register for stortingsrepresentantenes verv og økonomiske interesser

Innst. 319 S (2015-2016)

Vedtak 779

I reglement om register for stortingsrepresentantenes verv og økonomiske interesser gjøres følgende endringer:

§ 1 annet ledd annet punktum skal lyde:

Bare eksistensen og arten av de forskjellige interesser skal oppgis, ikke beløp verdi eller mengde, med mindre dette følger særskilt av bestemmelse i dette reglementet.

§ 1 tredje ledd nytt annet punktum skal lyde:

§ 3 tredje ledd gjelder ikke for innkalte vararepresentanter.

§ 3 tredje ledd skal lyde:

Det angis særskilt og med beløp om enkeltoppdrag, eller flere oppdrag innenfor samme kalenderår for samme oppdragsgiver, har gitt en godtgjørelse på mer enn 50 000 kroner.

§ 5 skal lyde:

Avtaler om permisjon og avtaler av økonomisk karakter med tidligere arbeidsgiver, herunder avtaler om fortsatt lønnsutbetaling, lån eller opprettholdelse av velferdsfordeler.

§ 7 skal lyde:

Navn på selskaper, organisasjoner, institusjoner eller enkeltpersoner som yter vedkommende representant økonomisk støtte eller vederlag, herunder materielle fordeler, sekretærbistand o.l., og som kommer i tillegg til de midler som Stortinget stiller til rådighet. Det angis særskilt og med beløp om økonomisk støtte eller vederlag fra samme kilde overstiger 50 000 kroner innenfor samme kalenderår.

§ 8 første ledd skal lyde:

Fast eiendom som har betydelig verdi og som benyttes i næringsvirksomhet.Eiendommens betegnelse, eierform,og i hvilken kommune den ligger, oppgis.

§ 9 skal lyde:

Selskapsinteresser (aksjer, andeler m.m.) som vedkommende selv eier enten direkte eller indirekte gjennom et annet selskap. Selskapets navn og ansvarsform oppgis. Utbytte av selskapsinteressene oppgis ikke.

For selskapsinteresser som eies indirekte gjennom et investeringsselskap, skal kun eierinteressen i investeringsselskapet oppgis. Eierandeler i aksjefond eller annet verdipapirfond oppgis ikke.

§ 11 nytt tredje punktum skal lyde:

Oppmerksomhets- og jubileumsgaver fra egen partiorganisasjon oppgis ikke.

Vedtak 780

Endringene trer i kraft fra 1. oktober 2016.

Vedtak 781

Stortinget ber presidentskapet komme tilbake med forslag til endringer av Reglement om register for stortingsrepresentantenes verv og økonomiske interesser, som sikrer at alle selskapsinteresser, uavhengig av verdi, føres opp i dette registeret.