15. Disponering av innretningene på Mimefeltet

Sammendrag

       Departementet foreslår i proposisjonen endelig disponering av innretningene på Mimefeltet. Det tilrås at vernestrukturen blir fjernet fra Mimefeltet og ført til land. Avgjørelse om disponering av Mime-utstyr montert på Cod-plattformen skal fattes i samband med avgjørelse om disponering av Cod-plattformen. Departementet har utsatt avgjørelsen om endelig disponering av rørledningene inntil år 2000, i samsvar med avgjørelsen for rørledningen fra Odin. Disponeringskostnadene for Mime-installasjonen vil etter departementets tilrådning utgjøre 23,5 mill. kroner.

       Departementet viser til at kostnadene ved disponering av innretningene på Mime tidligst vil komme til utbetaling i 1997, trolig senere. Departementet vil komme tilbake med de bevilgningsmessige sidene på et senere tidspunkt når en har bedre kjennskap til fordelingen av fjerningsutgifter fordelt på ulike år.

Komiteens merknader

       Komiteen har merka seg at departementet tilrår at vernestrukturen blir fjerna frå Mimefeltet og ført til land for kondemnering/opphogging. Komiteen er samd i det. Vidare er det tilrådd at avgjerd om disponering av Mime-utstyr montert på Cod-plattforma skal takast i samband med at det blir vedteke korleis Cod-plattforma skal disponerast. Likeeins tilrår departementet at avgjerd om endeleg disponering av røyrleidningane vert utsett inntil år 2000, i samsvar med avgjerda om røyrleidningane for Odin. Komiteen har ingen merknad til dette. Komiteen har ingen merknad til at retten til statleg overtaking ikkje er nytta i denne saka.