1. Sammendrag

Arbeidsordningskomiteen legger med dette fram forslag om fordeling av rammeområder med budsjettkapitler og utkast til romertallsvedtak til de forskjellige komiteene.

Det er i det etterfølgende forslaget lagt til grunn Forretningsordenen § 12 om arbeidsfordelingen mellom komiteene og budsjettreformen av 1997.

I forhold til inneværende års budsjett er noen nye kapitler kommet til og andre kapitler er strøket.

Fra og med 2003-budsjettet er Sosialdepartementets og Helsedepartementets ansvarsområder under folketrygden integrert i de respektive departementenes fagproposisjoner. Betegnelse og innhold for rammeområdene 15 og 16 under sosialkomiteen er derfor endret i forhold til tidligere år. Endringen innebærer at rammeområde 15 (sosial) i hovedsak tilsvarer budsjettkapitlene under Sosialdepartementet og rammeområde 16 (helse) i hovedsak tilsvarer budsjettkapitlene under Helsedepartementet. Kap. 1507 Datatilsynet er overført fra rammeområde 5 (justis) under justiskomiteen til rammeområde 1 (statsforvaltning) under familie-, kultur- og administrasjonskomiteen.

For øvrig er det enkelte endringer i budsjettkapitlenes navn og nummerering.

Budsjettets 90-99-poster (i hovedsak lånetransaksjoner), kap. 2800 Statens petroleumsfond og avstemmingskapitlene 5800 Statens petroleumsfond og 5999 Statslånemidler fordeles til behandling i finanskomiteen utenfor rammesystemet.