Søk

Innhald

11. Forskning under Landbruks- og matdepartementet

Programkategori 15.20 Forskning, innovasjon og kunnskapsutvikling omfatter Landbruks- og matdepartementets bevilgninger til forskningsprogrammer, vesentlig via Norges forskningsråd, samt basisbevilgninger til forskningsinstitutter.

Kap. 1137 Forskning og innovasjon

Det foreslås en bevilgning på kr 610 218 000 under dette kapitlet.

Komiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre, viser til budsjettavtalen 3. desember 2016, hvor det foreslås å bevilge 1 mill. kroner til energi- og klimasatsing ved Mære Landbruksskole.

Komiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet vil styrke forskningen på jord-, skog- og bioøkonomi og viser til finansinnstillingen, der Arbeiderpartiet foreslo å øke bevilgningen til denne satsingen med 10 mill. kroner på neste års budsjett.

Komiteens medlem fra Senterpartiet viser til Senterpartiets alternative statsbudsjett, der posten er økt med til sammen 70 mill. kroner. Senterpartiet vil styrke landbruksforskningen og setter av midler til å gjennomføre konkrete tiltak i den varslede bioøkonomistrategien.

Komiteens medlem fra Venstre viser til at det i Venstres forslag til statsbudsjett for 2017 ble foreslått en økning på 3 mill. kroner i bevilgningen til BioSmia – et markedsdrevet bioøkonomisenter i Hamar.

Komiteens medlem fra Sosialistisk Venstreparti viser til partiets alternative budsjett, hvor det foreslås en rekke bevilgninger til forskning, blant annet 400 mill. kroner til bioøkonomi og andre programsatsinger innen innovasjon.