Stortinget - Møte torsdag den 25. februar 1999 kl. 10

Dato: 25.02.1999
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra næringskomiteen om enkelte gjenstående spørsmål i forbindelse med etablering av IT-senter på Fornebu ((Innst. S. nr. 99 (1998-99), jf. St.meld. nr. 13 (1998-99)))

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra næringskomiteen om enkelte gjenstående spørsmål i forbindelse med etablering av IT-senter på Fornebu ((Innst. S. nr. 99 (1998-99), jf. St.meld. nr. 13 (1998-99)))

  • Sak nr. 2

    Innstilling frå kontroll- og konstitusjonskomiteen om særskild melding om sivilombodsmannen (Stortingets ombodsmann for forvaltninga) si undersøking av fire saker om nedlegging av skular ((Innst. S. nr. 90 (1998-99), jf. Dokument nr. 4:2 (1998-99)))

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Inge Lønning til kirke-, utdannings- og forskningsministeren:
    «I forbindelse med fremleggelsen av evalueringsrapportene om Reform 94 er søkelyset også satt på den daværende statsråds direkte inngripen i forskernes arbeid underveis. Det finnes også andre eksempler på at statsråder/departementer har forsøkt å påvirke forskningsarbeider som gjennomføres etter oppdrag fra departementet.
    Hvorledes vurderer statsråden slike forsøk på politisk «overstyring» av oppdragsforskning, og hva vil statsråden gjøre for å hindre at denne type styring blir en del av den virkelighet norsk forskning må forholde seg til i fremtiden?»

  • Sak nr. 4

    Interpellasjon fra representanten Karita Bekkemellem Orheim til barne- og familieministeren:
    «Mange småbarnsforeldre har i årenes løp startet sitt samfunnsengasjement ved at de ikke fikk trygge og gode barnepassordninger for sine barn når de selv deltok i arbeidslivet. Stortinget har tidligere sluttet seg til målet om at alle som ønsker det, skal få tilbud om en barnehageplass innen år 2000, men til tross for dette ser det nå ut til at barnehageutbyggingen har stoppet helt opp. Dette til tross for at det fortsatt er barn som venter på å få barnehageplass.
    Hvilke tiltak har statsråden tenkt å sette i verk for å sikre at alle barn som har et behov eller ønske om en barnehageplass, skal få dette innen år 2000, og har statsråden sett på tiltak for å stimulere kommunene til et felles løft for å nå målet?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 21.15.