Stortinget - Møte onsdag den 15. november 2000 kl. 10

Dato: 15.11.2000

Formalia

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Carl I. Hagen (Frp): Jeg foreslår Per Ove Width.

Presidenten: Per Ove Width er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Per Ove Width anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Representanten Kristin Halvorsen vil fremsette et privat forslag.

Kristin Halvorsen (SV): Jeg vil gjerne legge fram et forslag på vegne av meg selv, Inge Myrvoll, Olav Gunnar Ballo, Øystein Djupedal og Ågot Valle om å ta spørsmålet om auksjon av laks og ørretkonsesjoner ut av behandlingen av statsbudsjettet for 2001.

Samtidig vil jeg gjerne foreslå at det behandles etter forretningsordenens § 28 c), dvs. tas opp til behandling direkte i salen på et senere tidspunkt og ikke sendes komite.

Presidenten: Presidenten har merket seg anmodningen i relasjon til forretningsordenen, og saken vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Erna Solberg vil sette fram et privat forslag.

Erna Solberg (H): Jeg vil på vegne av Jan Petersen, Sverre J. Hoddevik og meg selv få lov å fremme forslag om å omgjøre Husbanken til en bank for førstegangsetablerere.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.