Stortinget - Møte fredag den 21. juni 2002 kl. 10.25

Dato: 21.06.2002

Formalia

Presidenten: Velkommen til en ny dag – forhåpentligvis skal det ikke bli like sent i dag som det har vært noen kvelder tidligere.

Representanten Gjermund Hagesæter vil framsette et privat forslag.

Gjermund Hagesæter (FrP): Eg vil på vegner av representantane Karin S. Woldseth, Kenneth Svendsen, Ulf Erik Knudsen og meg sjølv fremje forslag om å forby offentleggjering av skattelister.

Presidenten: Representanten Karin S. Woldseth vil framsette et privat forslag.

Karin S. Woldseth (FrP): Jeg vil på vegne av Per Sandberg, Kenneth Svendsen og meg selv fremme forslag om omlegging og utbygging av kommunal og offentlig informasjon gjennom bruk av eksisterende TV-nett – tekst-tv – frem til publikum i forbindelse med kommunal og regional utbygging av bredbånd.

Presidenten: Representanten Kenneth Svendsen vil framsette et privat forslag.

Kenneth Svendsen (FrP): På vegne av Thore A. Nistad, Christopher Stensaker og meg selv vil jeg legge fram forslag om å gi frikort for betaling av bompengeavgift til lokalbefolkningen som bor ved E39 mellom Øysand og Thamshamn, og som i fremtiden ikke vil kunne benytte seg av nybygd E39.

Presidenten: Representanten Ola D. Gløtvold vil framsette to private forslag.

Ola D. Gløtvold (Sp): Jeg skal fremme to forslag på vegne av Magnhild Meltveit Kleppa og meg selv, om bedret tilgjengelighet for funksjonshemmede, og om å oppheve bedriftenes egenandel på ½ G på hjelpemidler ved tilrettelegging av arbeidsplasser.

Presidenten: Representanten Magnhild Meltveit Kleppa vil framsette et privat forslag.

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp): Eg skal på vegner av representantane Ola D. Gløtvold, Eli Sollied Øveraas og meg sjølv fremja forslag om ein betre praksis i forholdet mellom personvern og varslingsplikt på rusfeltet.

Presidenten: Representanten Åsa Elvik vil framsette et privat forslag.

Åsa Elvik (SV): Eg vil på vegner av representanten Heidi Sørensen og meg sjølv fremme forslag om forvaltning av dei norsk-russiske fellesbestandane samt tiltak for å sikre meir openheit i dei norsk-russiske kvoteforhandlingane.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15 til dagens kart er ferdigbehandlet.

– Ingen innvendinger er kommet mot dette forslaget, og det anses vedtatt.

Etter ønske fra finanskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1–4 behandles under ett – og anser det som vedtatt.