Stortinget - Møte tirsdag den 10. mai 2011 kl. 10

Dato: 10.05.2011
President: Dag Terje Andersen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [10:00:33]

    Innstilling fra Stortingets presidentskap om endringer i Stortingets forretningsorden om den utvidete utenriks- og forsvarskomité ((Innst. 318 S (2010–2011)))

  • Sak nr. 2 [10:02:47]

    Interpellasjon fra representanten Karin Yrvin til arbeidsministeren:
    «Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse 2007–2012 skal videreføre og styrke den arbeidsrettede innsatsen som gjaldt under Opptrappingsplanen for psykisk helse. Det er en videreføring av Vilje Viser Vei. Dessuten skal strategien også støtte opp under arbeids- og velferdsforvaltningens arbeid overfor personer med psykiske lidelser og innsats for et mer inkluderende arbeidsliv. Statlig sektor har en utfordring i å inkludere mennesker med redusert arbeidsevne. Ett av tiltakene i planen er derfor Staten viser vei, som hadde en tidsramme fra 2007 til 2011. Andre tiltak i planen har også en tidsramme som nå er avsluttet. Jeg er spent på om disse satsingene som etter planen skal være fullført, har gitt de resultater og den måloppnåelse som var ønsket. Psykiske helseplager er en av de mest utbredte årsakene til sykefravær i arbeidslivet og et betydelig folkehelseproblem, samtidig som det ofte er enkle midler som skal til for at mennesker med lettere psykiske helseproblem kan stå i jobb. Jeg mener vi må være utålmodige etter å finne tiltak som virker, på vegne av enkeltmenneskene spesielt, men også samfunnet generelt.
    Hva er status på Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse 2007–2012, og hvordan vil statsråden følge opp strategien nå i sluttfasen og som evaluering i etterkant?»

  • Sak nr. 3 [10:59:06]

    Interpellasjon fra representanten Henning Warloe til forsknings- og høyere utdanningsministeren:
    «Kunnskapsdepartementet har nylig publisert Forskningsbarometeret 2011. Av rapporten fremgår det blant annet at bare 25 pst. av studentene er fornøyd med den oppfølging de får ved studiestedet. Bedre veiledning, oppfølging og tilbakemelding i studiet var et av hovedmålene med Kvalitetsreformen. En av rapportens konklusjoner er at «det er grunn til å spørre om institusjonene har lykkes med Kvalitetsreformens intensjon om tettere oppfølging av studentene». Rektorer som har uttalt seg om saken, reiser imidlertid tvil om tallene som fremkommer, er korrekte, og kritiserer manglende kommunikasjon med sektoren under utarbeiding av rapporten.
    Hvordan ser statsråden på Forskningsbarometeret 2011 og de konklusjoner som fremkommer der, og hva vil hun gjøre for å bedre situasjonen for studentene?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.54.