Stortinget - Møte torsdag den 16. juni 2011 kl. 9

Dato: 16.06.2011

Formalia

Presidenten: Representanten Bent Høie vil framsette et representantforslag.

Bent Høie (H) [09:00:24]: På vegne av representantene Sonja Irene Sjøli, Michael Tetzschner og undertegnede vil jeg framsette et representantforslag om å styrke pasientenes rettigheter ved fastsettelse av frist for behandling og ved brudd på behandlingsfristen.

Presidenten: Representanten Olemic Thommessen vil framsette to representantforslag.

Olemic Thommessen (H) [09:00:59]: På vegne av representantene Ib Thomsen, Øyvind Håbrekke, Trine Skei Grande og meg selv vil jeg fremsette et forslag om digital formidling fra teater- og musikkinstitusjoner.

Dessuten vil jeg på vegne av representanten Svein Flåtten og meg selv fremsette et forslag om utredning av hjemmel for klarering av opphavsrettigheter fra andre land, tverrterritorial klarering.

Presidenten: Representanten Anders Anundsen vil framsette et representantforslag.

Anders Anundsen (FrP) [09:01:41]: Det er en usedvanlig stor glede og ære å fremme et representantforslag på vegne av representantene Martin Kolberg, Per Olaf Lundteigen, Per-Kristian Foss, Hans Olav Syversen, Hallgeir H. Langeland, Trine Skei Grande og meg selv om opphevelse av § 7 annet ledd i lov om Stortingets ombudsmann for forvaltningen for å sikre Sivilombudsmannen adgang til forvaltningens saksdokumenter samt enkelte andre rettinger.

Presidenten: Representanten Robert Eriksson vil framsette et representantforslag.

Robert Eriksson (FrP) [09:02:25]: Jeg har gleden av, på vegne av representantene Laila Marie Reiertsen, Vigdis Giltun, Tord Lien og meg selv, å fremsette et representantforslag om endring i forskrift om arbeidsmarkedstiltak – fjerning av individstønad.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten informere om at møtet fortsetter utover kl. 16 til dagens kart er ferdigbehandlet.