Stortinget - Møte torsdag den 20. juni 2013 kl. 09

Dato: 20.06.2013

Dokument: (Innst. 486 S (2012–2013), jf. Prop. 174 S (2012–2013))

Sak nr. 14 [18:17:22]

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om endringar i statsbudsjettet for 2013 under Helse- og omsorgsdepartementet (som følgje av endra takstar for legar, psykologar og fysioterapeutar)

Talarar

Votering i sak nr. 14

Are Helseth (A) [18:17:57]: (ordfører for saken): Som i tidligere år er dette siste sak fra helse- og omsorgskomiteen til Stortinget. Det dreier seg om årlig regulering av takster for folketrygdrefusjon til legehjelp, psykologhjelp og fysioterapihjelp. Disse takstene løper fra 1. juli til 30. juni det neste året.

Prosessene for nye takster er i gang, men ikke avsluttet. Dette året vil det bli forhandlet med legenes organisasjon og med psykologenes organisasjon, og det vil være av grunner som fremgår av innstillingen, hørings- og drøftingsmøter med de tre fysioterapiorganisasjonene.

Det er samstemt komité, som bare fremmer felles merknader og støtter at departementet får de nødvendige fullmakter.

Siden dette er siste innmeldte sak fra komiteen i dette stortinget, vil jeg takke komiteen for veldig gode uenigheter, for godt arbeidsmiljø og mye folkehelse gjennom veldig mye god humor.

Presidenten: Siden det var siste sak fra helse- og omsorgskomiteen, vil presidenten benytte anledningen til å takke for å ha fått fulgt mange interessante og gode debatter.

Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 14.

Votering i sak nr. 14

Komiteen hadde innstilt:

Stortinget samtykkjer i at Helse- og omsorgsdepartementet får fullmakt til å gjere endringar i løyvingane til trygderefusjonane for legehjelp, psykologhjelp og fysioterapi frå 1. juli 2013. Endringane vil bli gjort på grunnlag av eventuelle avtalar med Den norske legeforening og Norsk Psykologforening og den pågåande høyringsprosess for endringar i forskrift om stønad til dekning av fysioterapi.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.