Stortinget - Møte fredag den 20. juni 2014 kl. 9

Dato: 20.06.2014

Dokument: (Innst. 310 S (2013–2014), jf. Dokument 8:86 S (2013–2014))

Sak nr. 34 [15:16:09]

Innstilling fra næringskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Else-May Botten, Line Henriette Hjemdal, Geir Pollestad, Pål Farstad og Rasmus Hansson om bedret sikkerhet på sjøen

Talarar

Votering i sak nr. 34

Ingrid Heggø (A) [15:16:38]: Komiteen er oppteken av å betra sikkerheita på sjøen og ser fram til ei sak frå regjeringa om dette i løpet av 2014. Det er ein samla komité som viser til at denne saka må sjåast i samanheng med Stortingets debatt og vedtak ved behandlinga av Innst. 242 L for 2013–2014.

Når ordninga med utbyting er med i saksframstillinga, er det berre for å forklara kvifor vi tek opp igjen saka.

Det er som sagt ein samla komité som fremjar følgjande forslag:

«Stortinget ber regjeringen legge frem en sak i løpet av 2014 om bedre sikkerhet på sjøen, herunder en vurdering av påbud om bruk av flyteutstyr og hvordan dette kan gjennomføres.»

Gunnar Gundersen (H) [15:17:34]: Det er stor enighet om at vi ikke skal ha noen debatt om dette, men i innstillingen henvises det til den såkalte utbytteordningen, og da bør det være riktig. At et parti hadde én representant for mye i salen, hadde ingen innvirkning på resultatet. Det avgjørende er at den avtalen som ble gjort den 23. oktober, ikke tok høyde for den situasjonen som da oppsto og ga et feil flertall i Stortinget, sammenlignet med hva det skulle vært – sånn at man er klar over det.

Når vi nå stemmer for det forslaget som ligger i innstillingen, er det mye på grunn av det vi prøvde å bruke den debatten som det ble referert til, til, nemlig å få avklart om forslaget som lå der den gangen, innebar at man skulle vurdere påbud om redningsvest, eller om det gjaldt et pålegg om redningsvest. Nå har vi fått den avklaringen, Dermed stemmer vi for forslaget, så det er en samlet komité som står bak innstillingen.

Øyvind Korsberg (FrP) [15:18:50]: Helt kort: Stortinget kjenner vel i realiteten ikke til utbytteordningen, men vi registrerer at det under debatten forrige fredag nok var grunnlag for å tro at resultatet av den nevnte voteringen skulle vært et annet enn det som ble realiteten. Når vi har hastebehandlet den saken vi behandler nå, anbefaler jeg Fremskrittspartiets gruppe å stemme for forslaget.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 34.

Votering i sak nr. 34

Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber regjeringen legge frem en sak i løpet av 2014 om bedret sikkerhet på sjøen, herunder en vurdering av påbud om bruk av flyteutstyr og hvordan dette kan gjennomføres.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Videre var innstilt:

II

Dokument 8:86 S (2013–2014) – representantforslag fra stortingsrepresentantene Else-May Botten, Line Henriette Hjemdal, Geir Pollestad, Pål Farstad og Rasmus Hansson om bedret sikkerhet på -sjøen – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling til II ble enstemmig bifalt.