Stortinget - Møte fredag den 20. juni 2014 kl. 9

Dato: 20.06.2014

Formalia

Presidenten: Representanten Marianne Aasen vil fremsette et representantforslag.

Marianne Aasen (A) [09:01:16]: På vegne av representantene Christian Tynning Bjørnø, Tone Merete Sønsterud og meg selv vil jeg fremme et forslag om bedre svømmeundervisning i grunnskolen.

Presidenten: Representanten Per Olaf Lundteigen vil fremsette et representantforslag.

Per Olaf Lundteigen (Sp) [09:01:41]: På dagen 45 år etter at Borten-regjeringa innførte merverdiavgiftssystemet, har jeg på vegne av representantene Sverre Myrli, Kjell-Idar Juvik, Janne Sjelmo Nordås og meg sjøl gleden av å framsette et representantforslag om å sørge for at det svares merverdiavgift fra utenlandske selskaper som driver innenlandsk transport av personer og gods i Norge, såkalt kabotasje.

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås vil fremsette tre representantforslag.

Heikki Eidsvoll Holmås (SV) [09:02:18]: På vegne av representanten Audun Lysbakken og meg selv har jeg den ære å framsette et forslag om å innføre nasjonalt forbud mot miljøgifter.

På vegne av representanten Bård Vegar Solhjell og meg selv vil jeg gjerne fremme et forslag om utbyggingen av E18 Vestkorridoren og konsekvenser for luftkvalitet og klimagassutslipp.

På vegne av representanten Abid Q. Raja og meg selv vil jeg framsette et forslag om å sikre fylkeskommunene mulighet til å stille miljøkrav til drosjenæringen.

Presidenten: Representanten Rigmor Aasrud vil fremsette et representantforslag.

Rigmor Aasrud (A) [09:03:16]: På vegne av representantene Hadia Tajik, Hege Haukeland Liadal og meg selv vil jeg framsette et forslag om etablering av en nasjonal enhet mot kampfiksing og manipulering.

Presidenten: Representanten Snorre Serigstad Valen vil fremsette et representantforslag.

Snorre Serigstad Valen (SV) [09:03:41]: På vegne av representanten Audun Lysbakken og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om tak på lederlønninger.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette to representantforslag.

Karin Andersen (SV) [09:04:04]: På vegne av representanten Snorre Serigstad Valen og meg sjøl har jeg gleden av å sette fram forslag om å gi unge under 25 år som ikke er i skole eller utdanning, rett til utdanning og kompetansegivende aktivitet, veiledning og/eller jobbtilbud innen tre måneder.

På vegne av representanten Heikki Eidsvoll Holmås og meg sjøl vil jeg framsette et forslag om å gi unge som er innvilget uføretrygd, tilgang på hjelp og tiltak fra Nav for å komme i arbeid.

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette tre representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) [09:04:55]: På vegner av stortingsrepresentanten Olaug V. Bollestad og meg sjølv vil eg setja fram eit representantforslag om å gjennomføra ei offentleg utgreiing om kvinnehelse.

På vegner av stortingsrepresentanten Heidi Greni og meg sjølv vil eg fremja eit representantforslag om ein handlingsplan for å styrkja symjeferdigheitene hjå born og unge.

På vegner av stortingsrepresentanten Per Olaf Lundteigen og meg sjølv vil eg fremja eit representantforslag om ein gjennomgang av LAR-ordninga i Noreg.

Presidenten: Representanten Anders Tyvand vil fremsette et representantforslag.

Det er flott at vi på denne Stortingets siste dag minner oss selv på at vi skal ha noe å gjøre til høsten også.

Anders Tyvand (KrF) [09:05:52]: På vegne av representantene Hans Fredrik Grøvan, Rigmor Andersen Eide, Geir S. Toskedal og meg selv har jeg gleden av å framsette et representantforslag om tidlig innsats i skolen gjennom økt lærertetthet på 1.–4. trinn.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Sakene nr. 1–30 dreier seg om annen gangs behandling av lovvedtak, og de foreslås behandlet under ett. Presidenten regner med at ingen ber om ordet til noen av disse sakene. Hvis noen har tenkt å gjøre det, må de gjøre det nå.

– Det gjøres ikke.

Da foretar vi den nødvendige behandling, slik at de kan gå til sanksjon i statsråd i formiddag. Dette gjelder lovvedtakene nr. 65 til og med nr. 94.