Stortinget - Møte onsdag den 5. november 2014 kl. 10

Dato: 05.11.2014

Formalia

Presidenten: Representanten Hege Haukeland Liadal har bedt om ordet for å trekke tilbake et fremsatt representantforslag.

Hege Haukeland Liadal (A) [10:01:07]: Jeg viser til representantforslag fra representantene Hadia Tajik, Tove Karoline Knutsen og meg selv om å godkjenne Harstad som friby for en forfulgt musiker. På vegne av medrepresentantene trekkes forslaget tilbake, da forslaget allerede er ivaretatt.

Presidenten: Representanten Hege Haukeland Liadals meddelelse om at nevnte forslag nå er trukket tilbake, tas til etterretning.

Representanten Terje Aasland vil fremsette et representantforslag.

Terje Aasland (A) [10:01:52]: På vegne av representantene Ingrid Heggø, Anna Ljunggren, Per Rune Henriksen og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om likeverdige nettariffer i regionalnettet og sentralnettet for store forbrukere med høy brukstid.

Presidenten: Representanten Fredric Holen Bjørdal vil fremsette et representantforslag.

Fredric Holen Bjørdal (A) [10:02:23]: På vegner av representantane Dag Terje Andersen, Anette Trettebergstuen, Lise Christoffersen, Sonja Mandt og meg sjølv vil eg leggje fram eit forslag om eit tryggare arbeidsmiljø for arbeidstakarar i valds- og trugsmålutsette yrke.

Presidenten: Representanten Rasmus Hansson vil fremsette to representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) [10:02:58]: På vegne av representantene Ingunn Gjerstad, Sveinung Rotevatn og meg selv vil jeg framsette forslag om endring av omsetningsloven for å redusere reklame for kjøtt.

På vegne av meg selv vil jeg også framsette forslag om avvikling av pelsdyrnæringen.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.