Stortinget - Møte fredag den 4. desember 2015 kl. 9

Dato: 04.12.2015
President: Olemic Thommessen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [09:02:05]

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om endringer i alkoholloven og strålevernloven (varigheten på bevillinger mv. og laserpekere) ((Innst. 59 L (2015–2016), jf. Prop. 141 L (2014–2015)))

  • Sak nr. 2 [09:45:12]

    Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Audun Lysbakken og Karin Andersen om menneskerettigheter i eldreomsorgen ((Innst. 58 S (2015–2016), jf. Dokument 8:108 S (2014–2015)))

  • Sak nr. 3 [10:53:58]

    Interpellasjon fra representanten Ingvild Kjerkol til helse- og omsorgsministeren:
    «Norge står midt i en situasjon hvor det kommer et betydelig antall asylsøkere og flyktninger til landet. Asylsøkere har samme rettigheter til helsetjenester som den øvrige befolkningen. Ifølge Helsedirektoratets veileder skal asylsøkere, flyktninger og familiegjenforente få nødvendig somatisk og psykisk helsehjelp. Det er vertskommunen som har ansvaret for helsetjenester til asylsøkere. Ved behov kan kommunen be om råd og støtte fra spesialisthelsetjenesten. I takt med at mottak nå opprettes og flyktninger bosettes i mange av landets kommuner, må kommunene ta dette ansvaret med liten tid til å planlegge for økte behov. Man må anta at helsetjenesten utfordres i denne ekstraordinære flyktningsituasjonen.
    Hvordan ser statsråden på denne utfordringen for helsetjenesten, og hva gjør regjeringen for å sikre beredskap i helsetjenesten i denne ekstraordinære situasjonen?»

  • Sak nr. 4 [12:52:48]

    Interpellasjon fra representanten Kari Henriksen til kulturministeren:
    «Norges kystlinje tilsvarer avstanden sju ganger rundt ekvator. Havet og aktiviteter knyttet til hav og sjø har sterk kulturell forankring i Norge. «Christian Radich», «Statsraad Lehmkuhl» og «Sørlandet» er gamle ærverdige skuter. Stortinget har gitt uttrykk for at disse er blant våre viktigste kulturskatter og at de fortrinnsvis skal operere som seilende kulturminner. De tre skutene våre sysselsetter totalt om lag 90 sjøfolk, med spesialkompetanse. Skutene har tidligere vært plassert under Kulturdepartementets budsjettposter. Bevilgningene er flyttet til tippemiddelordningen. Alle skutene er vernet. Fullriggeren «Sørlandet» er vernet i verneklasse 1, det høyeste vernenivå.
    Hvordan tenker statsråden at driften av disse tre skutene kan sikres, slik at de kan forbli seilende kulturminner og speile sjøfartens stolte historie også for framtidige generasjoner?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.09.