Stortinget - Møte torsdag den 13. oktober 2016

Dato: 13.10.2016
President: Olemic Thommessen

Søk

Sak nr. 1 [10:06:50]

Innstilling fra kommunal- og forvaltningskomiteen om Endringar i bustøttelova (bustøtte til enkeltpersonar i bukollektiv (Innst. 20 L (2016–2017), jf. Prop. 137 L (2015–2016))

Talarar

Mudassar Kapur (H) [] (ordfører for saken): Jeg vil aller først takke komiteen for godt samarbeid i denne saken. Det er en enstemmig komité som legger den fram. Jeg vil vise til at forslaget fra regjeringen var varslet i integreringsmeldingen, men følger også opp Stortingets anmodningsvedtak nr. 800.

For å si lite grann om forslaget: I henhold til dagens regler er personer som bor i private bokollektiv, utelukket fra bostøtteordningen, selv om de ellers fyller vilkårene for støtte. Lovforslaget innebærer at personer som bor i bokollektiv som er godkjent av kommunen, også kan få bostøtte. Derfor blir bostøtten mer fleksibel med dette lovforslaget. Det legger også til rette for at flere flyktninger og andre vanskeligstilte kan få tilbud om et godt hjem til en rimelig pris. Forslaget legger også til rette for bedre integrering, og at flere kan bli selvhjulpne.

I komiteen var man enig om at denne saken skulle behandles raskt, og jeg er glad for at vi kort tid etter at vi fikk saken, nå kan legge den fram her i Stortinget.

Jeg vil avslutte der jeg begynte, med å takke komiteen for godt samarbeid, og har egentlig ikke noe ytterligere å tilføre saken akkurat nå.

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet til sak nr. 1.

Etter at det var ringt til votering, uttalte

presidenten: Stortinget er klar til å gå til votering.