Nett-TV og videoarkiv

Alle møter i Stortinget og de fleste av komiteenes høringer sendes direkte på Stortingets nett-TV. Sendingene blir også lagret i et videoarkiv.

 I videoarkivet gjenfinnes video fra hele møtet kort tid etter at møtet er avsluttet. Høringer fra Høringssal 3 og N-303 blir ikke filmet, og finnes derfor heller ikke videoarkivet. 

Videoformater

Nett-tv benytter  HLS-strømming. Videoarkivet benytter formatet mp4 (H.264/AAC) 

Kompatibilitetsoversikt

Nettleser/OS Nett-tv Videoarkiv
Internet Explorer 11 ja*  ja
Microsoft Edge ja  ja
Opera (nyeste) for PC og Mac ja  ja
Firefox (nyeste) for PC og Mac ja  ja
Chrome (nyeste) for PC og Mac ja  ja
Safari (nyeste) for Mac  ja  ja
Safari for iOS på iOS 8.1.3 og nyere på iOS 8.1.3 og nyere
Chrome for Android på Android 7 og nyere på Android 7 og nyere

 * Enkelte brukere har rapportert om problemer med svart skjerm på nett-tv med Internet Explorer 11. Vanligvis vil man i slike tilfeller kunne starte sendingen ved å klikke på "Direkte" nederst i spillervinduet. Om dette ikke hjelper anbefaler vi å bruke vår alternative spiller.

Casting

Verken nett-tv eller videoarkivet blir tilpasset casting (AirPlay og Chromecast). Det betyr at Stortinget ikke tester og tilpasser løsningene for å opprettholde kompatibilitet. 

Videreformidling av Stortingets nett-TV

Medier og andre nettsteder som har nett-TV, kan etter avtale videreformidle sendingene fra Stortingets møter og høringer. Les her hvordan du kommer i gang med videreformidling av Stortingets nett-TV. 

Nedlasting og gjenbruk av video fra Stortingets nett-TV

Fra mai 2014 er det mulig å laste ned opptakene fra stortingssalen og fra høringene i mp4/H.264-format. Kvaliteten er den samme som ved avspilling i videoarkivet. Opptakene kan benyttes fritt mot kreditering.

Stortinget har ikke videoarkiv i kvalitet for gjenbruk i TV-sendinger. TV-kanalene har selv ansvar for å arkivere det de måtte trenge for egne sendinger.

NRK og TV2 har arkivert det som er sendt fra Stortinget på TV. Dette gjelder blant annet muntlige spørretimer og enkelte viktige høringer og debatter.

Reklame

Opptak av stortingsmøter og høringer kan ikke benyttes i reklamesammenheng.


Sist oppdatert: 25.03.2021 10:23