Oversikt over Stortingets innganger

Oversikt over Stortingets innganger

Besøk Stortinget

Du kan besøke Stortinget på flere måter, både med og uten avtale. Her finner du ut hvordan.

Overvær stortingsmøter

Følg høringer

Delta på omvisning og skolebesøk

Besøk stortingsrepresentanter og ansatte

For personer med nedsatt funksjonsevne

Stortingets resepsjoner

Reis kollektivt til Stortinget

Les Stortingets adgangsreglement

 

Følg stortingsmøtene fra publikumsgalleriet

Visste du at alle stortingsmøter er åpne for publikum? Når det er stortingsmøte, kan du sitte på publikumsgalleriet og se hvordan et møte foregår. Lær mer om Stortingets oppgaver.

Vær oppmerksom på at det under Stortingets høytidelige åpning ikke er mulig å overvære møtet fra publikumsgalleriet. Dette møtet avholdes årlig i begynnelsen av oktober. Les mer om Stortingets høytidelige åpning.

Det er normalt stortingsmøter tirsdager, onsdager og torsdager, med unntak av noen uker i året. I ukene rett før jul og før sommeren er det gjerne stortingsmøter nesten hver dag. Vanligvis starter stortingsmøtene kl. 10.00. Varigheten på møtene varierer, det kommer an på hvor mange saker som skal behandles. Stortingets møteprogram gir oversikt over hvilke dager det er møter, og hvilke saker som skal opp til behandling.

Inngangen er i Karl Johans gate. Den er åpen når det er stortingsmøter. Det er ikke nødvendig å melde fra på forhånd. Du kan sitte på publikumsgalleriet så lenge du ønsker mens møtet pågår.

Alle besøkende må gjennom en sikkerhetskontroll, og yttertøy og sekker/vesker legges igjen i en låst garderobe. Det er tillatt å ta bilder med både mobiltelefon og kamera, men vær oppmerksom på at det er noen restriksjoner rundt dette. Du får informasjon om reglene for fotografering og filming ved inngangen.

Det er dessverre ikke mulig å kjøpe eller spise medbragt mat og drikke når du overværer stortingsmøtet.

Følg høringer

I forbindelse med behandling av lovforslag og andre saker inviterer komiteene gjerne til høringer for å finne ut hva fagpersoner og berørte grupper mener om forslaget, og hvilke konsekvenser det kan få. 

Høringene foregår vanligvis for åpne dører, og du kan følge dem uten å melde fra på forhånd. Tid, sted og tema for høringene finner du på komiteenes nettsider og på oversikten over høringer. Program for høringen blir publisert så snart det er klart. 

Inngangen til høringer er normalt i Akersgata 18, men enkelte ganger også i Prinsens gate 26. Alle besøkende til høringer må gjennom en sikkerhetskontroll. Yttertøy og større vesker/bager kan legges igjen i en garderobe. Vær oppmerksom på at du må vise legitimasjon ved sikkerhetskontrollen. 

Det er vanligvis tillatt å ta bilder med både mobiltelefon og kamera uten blits, men vær oppmerksom på at det kan være restriksjoner rundt dette ved noen høringer. Filming er ikke tillatt under høringen.

Det er dessverre ikke mulig å kjøpe eller spise medbragt mat i løpet av høringen. Ved noen høringer er det mulig å forsyne seg med kaffe/te og vann i forkant eller etterkant, men det kan ikke bringes med inn på høringen.

Omvisninger og skolebesøk

Stortinget har et bredt besøkstilbud for flere målgrupper. På hverdager i skoleåret tilbyr vi målgruppetilpassede omvisninger og læringsspill. Disse må bestilles på forhånd. Vi tilbyr åpne omvisninger på lørdager, åpne kunstvandringer på mandager og åpne omvisninger på hverdager i sommerferien. Åpne omvisninger fylles opp etter førstemann-til-mølla-prinsippet, og oppmøtested er Akersgata på baksiden av stortingsbygningen. Her finner du en oversikt over våre ulike omvisningstilbud og informasjon om bestilling.

Besøk til stortingsrepresentanter og ansatte

En viktig del av stortingsrepresentantenes jobb er å snakke med velgerne. Alle besøk til stortingsrepresentanter og ansatte må avtales på forhånd. Her finner du kontaktinformasjon for: 

For personer med nedsatt funksjonsevne 

  • Publikumsgalleriet i stortingssalen har tradisjonell teleslynge for hørselshemmede
  • Høringssaler har IR-enheter for hørselshemmede
  • Rullestolbrukere kan benytte alle Stortingets innganger

Åpningstider for Stortingets resepsjoner

Hvis du har en avtale, får du beskjed om hvilken inngang du skal benytte. Dersom du skal levere noe til stortingsrepresentanter, partigrupper eller Stortingets administrasjon, må det gjøres innenfor resepsjonenes åpningstider.

Resepsjonen på Løvebakken

Mandag–torsdag kl. 8.00–17.00 og fredag kl 8.00–16.00.

Resepsjonen i Prinsens gate 26

Mandag–fredag kl. 08.00–17.00.

Resepsjonen i Akersgata

Mandag–fredag kl. 07.00–22.00.

Reis kollektivt til Stortinget

Det er holdeplasser for både t-bane, buss, trikk og tog i Stortingets umiddelbare nærhet.

Se Ruter for stoppesteder nær Stortinget.


Sist oppdatert: 02.09.2019 14:14