Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Mange besøkende på kulturnatten

Det var stor interesse for å se Stortinget fra innsiden på Oslo kulturnatt 2014. Konserten med Oslo-Filharmonien trakk mange, men publikum var også interessert i stortingssalen og den originale Grunnloven.

Allerede før dørene åpnet  var det lang kø utenfor stortingsbygningen. Mange ville nok sikre seg plass på konserten med Oslo-Filharmonien, da det på forhånd var varslet at konsertlokalet, lagtingssalen, har begrenset kapasitet.

Kø på Løvebakken på kulturnatten 2014

Lang kø på Løvebakken. Foto: Stortinget.

Vel inne kunne publikum gå fritt i de mest kjente rommene i stortingsbygningen. Stortingssalen så ut til å skape begeistring og mange så den med egne øyne for første gang. Stortingets besøks- og formidlingsseksjon stilte med kunnskapsrike medarbeider som kunne fortelle de besøkende om bygningens kunst, historie og daglige liv.

I vandrehallen kunne publikum forsyne seg av stortings- og grunnlovsjubileumseffekter. Det var også mulighet for å lage egne buttons og dette var meget populært.

Høydepunktet for mange var nok likevel konserten i lagtingssalen og de heldige som fikk plass fikk oppleve et lekent filharmoniorkester.

– Det var vanvittig og virtoust. Så dyktige musikere kan tillate seg det utroligste, som å leke seg gjennom Vivaldi slik Filharmonien gjorde nå. Dette var morsomt, sa stortingspresidenten etter konserten.

– En veldig bra konsert! Dette er første gang jeg er på Stortinget og jeg var her for å få med meg konserten. Lagtingssalen egnet seg godt til konsert, mente publikumer Martin Pajchel.

Konserten ble avsluttet til stående applaus.

Oslo-Filharmonien i lagtingssalen.

Oslo-Filharmonien holder konsert i lagtingssalen. Foto: Stortinget.

I historisk sal var stortingsarkivaren tilstede og kunne vise fram blant annet den originale Grunnloven. Arkivaren kunne fortelle om stor interesse for de historiske dokumentene hos publikum. Spørsmålene fra de besøkende tyder på at befolkningen har et høyt kunnskapsnivå om 1814 og Grunnloven, sier stortingsarkivar Eigil Borlaug.

Oslo kulturnatt ble arrangeret for tiende gang av Oslo kommune, i regi av Kultur- og idrettsetaten. Stortinget har vært med fra starten.

Bilder fra Oslo kulturnatt 2014 på Stortinget finner du på Flickr

NB! Lørdag 13. september var det planlagt omvisning i stortingsbygningen som ledd av arrangementet Oslo Åpne Hus. Dette måtte dessverre avlyses på grunn av byggearbeider.

Sist oppdatert: 12.09.2014 22:43
: